星際啟示錄一問(含劇情)

歡迎開開心心齊吹水
Post Reply
京.

星際啟示錄一問(含劇情)

Post by 京. »

是咁的,米高堅研究果條公式,話要有埋黑洞的數據先完成到下半part
咁男主腳將黑洞的數據比左佢個女,解決左個問題

咁同挽救藍星人有咩關係呢?條公式點樣幫到就黎滅亡的人類? :-? :-? :-?
RCHK

Re: 星際啟示錄一問(含劇情)

Post by RCHK »

http://www.vjmedia.com.hk/articles/2014/11/15/90954" onclick="window.open(this.href);return false;
京.

即係搞咁多都係為左個虫洞,而人類就索性放棄地球,建立太空殖民地?
RCHK

Post by RCHK »

京. wrote: 即係搞咁多都係為左個虫洞,而人類就索性放棄地球,建立太空殖民地?
:-bd :-bd :-bd
過路人

Post by 過路人 »

RCHK wrote:
京. wrote: 即係搞咁多都係為左個虫洞,而人類就索性放棄地球,建立太空殖民地?
:-bd :-bd :-bd
好多野去到臨界點後就返唔到轉頭, 冇得救
韋信

Post by 韋信 »

京. wrote: 是咁的,米高堅研究果條公式,話要有埋黑洞的數據先完成到下半part

咁同挽救藍星人有咩關係呢?條公式點樣幫到就黎滅亡的人類? :-? :-? :-?
我個問題係男主角用 binary 碼 send 條給絕世公式比個女,佢撥個錶有無撥足一年時。
京.

韋信 wrote:
京. wrote: 是咁的,米高堅研究果條公式,話要有埋黑洞的數據先完成到下半part

我個問題係男主角用 binary 碼 send 條給絕世公式比個女,佢撥個錶有無撥足一年時。
佢個n年次空間撥隻錶,完全冇時間呢個概念啦
bellflower

Post by bellflower »

京. wrote:
韋信 wrote:

Plan A 係要將人類帶離開已經不能生存的地球, 但運走咁多人一般火箭係做唔到, 而Prof Brand條方程式就要要利用Gravity去建立一個可以運走咁多人的太空站。要解條方程式就需要黑洞裡面奇點的資料先可以解到。
機械人Tars去到黑洞收集咗奇點的資料, 轉到二位碼, 再由男主角Cooper用摩斯密碼經手錶傳給佢個女Murphy. Murphy解到條方程式, 就可以利用巨大太空站帶晒地球d人走。
至於隻錶, 唔好問我點解Cooper打的摩斯碼可以keep係隻錶到, 佢個女仲可以返到實驗室慢慢抄返底d碼, 依樣我都唔明
韋信

Post by 韋信 »

京. wrote:
韋信 wrote:

咁撥幾多下唔關事喇,無撥足十萬都有八萬「下」
Post Reply