手機上 on099 小分享

歡迎開開心心齊吹水

手機上 on099 小分享

文章韋信 » 週四 10月 30, 2014 11:02 am

我自己裝左 Safari, Opera 同 Chrome,發覺用手機 UI 睇圖片時只會睇到一部分,睇唔到全圖。以下係三個 browser 既小報告:

Safari :唔可以獨立另開新圖片,只可以儲存到手機內看。
Opera :可以開新圖片。但 load 一次 icon 會 refresh 個 post,好唔方便,而且 GIF 唔郁。
Chrome : 現時黎講最好,見下圖。
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
韋信

Re: 手機上 on099 小分享

文章chhanthony » 週四 10月 30, 2014 11:06 am

韋信 寫:我自己裝左 Safari, Opera 同 Chrome,發覺用手機 UI 睇圖片時只會睇到一部分,睇唔到全圖。以下係三個 browser 既小報告:

Safari :唔可以獨立另開新圖片,只可以儲存到手機內看。
Opera :可以開新圖片。但 load 一次 icon 會 refresh 個 post,好唔方便,而且 GIF 唔郁。
Chrome : 現時黎講最好,見下圖。

請問用手機上有無方法唔用手機UI,我睇慣desktop嘅版面 ^:)^
頭像
chhanthony

文章wmmokk » 週四 10月 30, 2014 11:37 am

Chrome set request desktop version
頭像
wmmokk

文章韋信 » 週四 10月 30, 2014 11:39 am

可以裝 Puffin Web Browser
頭像
韋信

文章chhanthony » 週四 10月 30, 2014 11:49 am

wmmokk 寫:Chrome set request desktop version

:ymapplause:
頭像
chhanthony

文章韋信 » 週六 11月 01, 2014 10:51 am

手機上傳圖片要先 用 chrome 轉 desktop mode,再將圖片 resize under 1MB,我剛裝左呢個 app,八蚊雞唔駛煩。

http://www.idownloadblog.com/2014/02/16 ... re-iphone/
頭像
韋信

文章Rookie » 週六 11月 01, 2014 11:25 am

:onion54:
Rookie

文章llm7 » 週六 11月 01, 2014 12:48 pm

我無hi phone喎 :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue:
頭像
llm7

文章韋信 » 週六 11月 01, 2014 12:58 pm

llm7 寫:我無hi phone喎 :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue:

其實分別不大,都係咁用。
頭像
韋信

文章藥皇 » 週六 11月 01, 2014 1:40 pm

llm7 寫:我無hi phone喎 :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue: :ymtongue:

Android 可以用RESIZE ME. UPLOAD 時選用 document -> RESIZE ME -> 選相

https://play.google.com/store/apps/deta ... ResizeLite
最後由 藥皇 於 週六 11月 01, 2014 2:16 pm 編輯,總共編輯了 1 次。
本人專醫荷包乾硬化, 急性發錢寒

圖檔
頭像
藥皇

下一頁

回到 開心吹水區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客