洪祖師擔仔麵 @ 上水

Re: 洪祖師擔仔麵 @ 上水

文章韋信 » 週四 12月 25, 2014 9:11 pm

蝦餅幾好食 :x
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
頭像
韋信

文章藥皇 » 週日 12月 28, 2014 11:10 pm

聽說, 洪祖師是度小月創始人. 點解會拆另一個名出來, 九成九又係後人合唔來, 後代子孫自立門戶漸漸演變成誰才是正牌老店的迷思 (另一個洪瑞珍..)

我響新光三越的美食層食過, 台北度小月已經唔係咁得, 佢比度小月仲差 x_x
您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。
最後由 藥皇 於 週一 12月 29, 2014 8:02 am 編輯,總共編輯了 1 次。
本人專醫荷包乾硬化, 急性發錢寒

圖檔
頭像
藥皇

文章韋信 » 週一 12月 29, 2014 1:53 am

藥皇 寫:聽說, 洪祖師是度小月創始人. 點解會拆另一個名出來, 九成九又係後人合唔來, 後代子孫自立門戶漸漸演變成誰才是正牌老店的迷思 (另一個洪瑞珍..)

我響新光三越的美食層食過, 台北度小月已經唔係咁得, 佢比度小月仲差 x_x

查實我都唔知度小月咩味道 #-o
頭像
韋信

文章藥皇 » 週一 12月 29, 2014 8:04 am

韋信 寫:
藥皇 寫:聽說, 洪祖師是度小月創始人. 點解會拆另一個名出來, 九成九又係後人合唔來, 後代子孫自立門戶漸漸演變成誰才是正牌老店的迷思 (另一個洪瑞珍..)

查實我都唔知度小月咩味道 #-o

Ok 但同之前比差左。。

不過我都未食過台南正店
本人專醫荷包乾硬化, 急性發錢寒

圖檔
頭像
藥皇

文章韋信 » 週五 7月 17, 2015 2:25 pm

頭像
韋信

上一頁